Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

LOOK – fiets klikpedalen & accessoires voor een optimale krachtoverdracht

Als uitvinder van het klikpedaal is LOOK een van de belangrijkste bedrijven in de fietsindustrie. LOOK werd in 1951 in Frankrijk, in Nevers, opgericht door Jean Beyl en bracht aanvankelijk een revolutie teweeg op de skimarkt, met de ontwikkeling van de skibinding. Jean Beyl's vader, Alfred Beyl leverde de inspiratie om deze technologie ook toe te passen op fietspedalen. Zo werd in 1984 het klikpedaal geboren en slechts een jaar later won Bernard Hinault er de Tour de France mee. Vandaag de dag biedt LOOK klikpedaalsystemen voor racefietsen, MTB's en vele andere soorten fietsen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Welkom bij Look! Hier zit de passie voor de fietssport diepgworteld in het DNA

LOOK pedalen roadbikes: LOOK KÉO

LOOK pedalen roadbikes: LOOK KÉO

Als uitvinder van het systeempedaal voor racefietsen beschikt LOOK over een schat aan ervaring. Het klikpedaal-portfolio voor racefietsen is voortdurend verfijnd en verbeterd. In 2004 verving de Kéo het beproefde Delta-racefietspedaal en geeft ook nu nog beginnende en amateurracefietsen en professionele racemachines net dat beetje extra.
Wie iets heel bijzonders zoekt, vindt dat ook bij LOOK, met de strikt gelimiteerde pedalen in de TdF Edition.

De vrijetijdsrijder vindt bij LOOK de Kéo Classic, die scoort met comfort, duurzaamheid en efficiëntie. Het is uitgerust met een duurzame en betrouwbare stalen as en, in de Plus-versie, een contactoppervlak van roestvrij staal voor nog meer duurzaamheid.

Wil je iets exclusievers? Een beetje lichter? Misschien zelfs uit carbon? Dan is de Kéo 2 Max het juiste pedaal, dat je erbij  helpt, om je persoonlijke grenzen te verleggen - het is verkrijgbaar met een pedaalhuis uit composiet of carbon en de nieuwste versie heeft een vergroot contactoppervlak, voor verbeterde krachtoverbrenging en comfort. De as is ook geoptimaliseerd voor een betere verdeling van de belasting, minder wrijving en een lichtere gang.

Als het erom gaat, als eerste over de finish te komen, kun je niet om de Kéo Blade Carbon heen, die herhaaldelijk is herzien met behulp van de input van profs. In plaats van een conventionele metalen veer is er een innovatieve bladveer van carbon gebruikt. Dit zorgt voor een stevigere grip en snellere release. De optimale integratie van de bladveer in het pedaalhuis maakt een aerodynamischer design van het hele pedaal mogelijk, evenals een lager gewicht en betere massaverdeling. Het eersteklas klikpedaalsysteem is verkrijgbaar in drie versies. Het instapmodel maakt indruk met zijn robuustheid, dankzij de chromoly-assen en roestvrijstalen lagers, terwijl het Blade Carbon Ceramic middenmodel ook bijzonder soepel lopende en duurzame keramische lagers heeft. "Top of the line" is de Keo Carbon Blade Carbon TI Ceramic, die naast keramische lagers ook titanium assen heeft, en daardoor een bijzonder laag gewicht.

Hoe kunnen de LOOK racefiets klikpedalen nog verder worden verbeterd? De ontwikkelaars stelden zichzelf deze vraag in samenwerking met powermeter-specialist SRM. Het resultaat zijn klikpedalen met een geïntegreerde vermogensmeter. Deze spannende technische innovatie draagt de naam EXAKT en maakt gebruik van een design dat vergelijkbaar is met het carbon pedaalhuis van de Kéo Blade. Met een meetafwijking van slechts +/- 1,5% zegt de naam alles. Hij is verkrijgbaar als single of dual versie met extra krachtbalansmeting.

Kéo-schoenplaatjes zijn compatibel met alle gangbare racefietsschoenen met 3-gaats-zolen. Afhankelijk van je voorkeur kun je kiezen tussen schoenplaatjes met 0° (zwart), 4,5° (grijs) of 9° (rood) bewegingsvrijheid. Kéo GRIP schoenplaatjes zijn voorzien van rubberen antislipkapjes, voor meer veiligheid tijdens het hardlopen.

LOOK pedalen MTB: LOOK X-TRACK

LOOK heeft voor de X-TRACK serie het samenspel van contactoppervlak, gewicht en in-/uitstap geoptimaliseerd. De pedalen bieden een uitstekende verhouding tussen krachtoverbrenging en gewicht - hoe groter het contactoppervlak, hoe efficiënter de kracht kan worden overgebracht. Maar hoe hoger ook het gewicht is. De ingenieurs van LOOK zijn erin geslaagd de zones te identificeren die nuttig zijn voor de krachtoverbrenging. Vervolgens hebben ze deze geoptimaliseerd en nutteloze zones gereduceerd. 
Bovendien maakt het X-TRACK pedaal het de rijder ongelooflijk gemakkelijk om de instappositie te bereiken. Een laterale contactzone maakt het makkelijker voor de voet om het pedaal te "vinden" en voorkomt, dat de voet van het pedaal glijdt. Het klikmechanisme is zo royaal ontworpen, dat het werkt, ongeacht de externe omstandigheden. Modder? Zand? Maakt niet uit - het pedaal heeft geweldige zelfreinigende eigenschappen.
Voor cross-country- en gravel-rijders biedt LOOK de X-TRACK en X-TRACK Race pedalen, terwijl trail- en enduro-rijders in de X-TRACK EN-RAGE een pedaal vinden met een nog groter contactoppervlak en pinnen voor maximale grip. Alle pedalen zijn compatibel met SPD (2-gaats-schoenplaatjessysteem) en verkrijgbaar in verschillende versies - met composiet of carbon body, stalen of titanium as.

De LOOK X-TRACK schoenplaatjes zijn compatibel met alle gangbare schoenen met 2-gaats-zolen. De Easy Cleats zijn ook bijzonder beginnersvriendelijk, omdat ze zowel horizontaal als verticaal in- en uitstappen mogelijk maken.

LOOK pedalen met klik voor trekking, commuting en e-bikes: LOOK Geo-Trekking

Nu kunnen ook forenzen, trekking-ontdekkers en urban e-bike-rijders profiteren van de stevige verbinding tussen schoen en pedaal dankzij het LOOK kliksysteem. Met het doordachte hybride ontwerp - één zijde platform, de andere zijde met SPD-compatibel klikmechanisme - kun je ook met schoenen zonder kliksysteem altijd je bestemming bereiken en hoeven er zich zelfs geen lastige situaties bij verkeerslichten voor te doen.
Natuurlijk worden de LOOK EASY schoenplaatjes meegeleverd met de Geo-Trekking-pedalen. Met deze schoenplaatjes kun je tot 30% gemakkelijker vastklikken en kun je je voet in meerdere richtingen losklikken.