Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Salewa laarzen, kleding en uitrusting voor outdoor-avonturiers

Traditie, duurzaamheid en een echte passie voor de bergen - Salewa maakt schoenen, kleding en alle uitrusting die je nodig hebt voor je volgende bergavontuur. Vanuit Zuid-Tirol worden Italiaans design en Duitse functionaliteit succesvol en nauwkeurig met elkaar verenigd. Het resultaat is een outdoor-uitrusting die tot de beste behoort.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Van dochteronderneming tot trekpaard - het succesverhaal van Salewa

In 1935 - op 8 juli om precies te zijn - richtte de initiatiefrijke ondernemer Josef Liebhart een dochteronderneming op van de inkoopcoöperatie die hij al runde. Hij wilde er zadel- en lederwaren gaan verkopen en noemde het nieuwe bedrijf naar de afkorting van de verkochte producten (in het Duits: Sattel- und Lederwaren): "SaLeWa". De naam is tot op de dag van vandaag blijven bestaan, terwijl de verkochte goederen in de loop der jaren steeds veelzijdiger en beter werden.

Het doorslaande succes liet zich al in 1955 aankondigen, toen Salewa voor Hermann Huber's expeditie naar de Andes een rugzak ontwikkelde, die een absolute bestseller werd. Dit was uiteindelijk ook de opmaat voor de liefdesaffaire met de professionele bergsport. In de loop der jaren vertrouwden beroemde alpinisten zoals Reinhold Messner op de uitrusting van het merk en testten deze uitvoerig op hun tochten en expedities - van Salewa hoofdbanden via wandelbroeken tot schoenen.

De overname door Oberalp en de daarmee gepaard gaande verhuizing naar Bolzano in 1990 was een andere mijlpaal. Eindelijk vond het merk, dat oorspronkelijk uit München kwam, een nieuw thuis in een omgeving die ervoor gemaakt was. Of het nu gaat om schoenen, jassen of stijgijzers - vanaf dat moment konden alle nieuwe ontwikkelingen in de omliggende bergen uit-en-te-na worden getest.

Voor elk wat wils - in het veelzijdige Salewa-portfolio

Onder het motto "half weight - double resistance" luidde het merk halverwege de jaren negentig een nieuw tijdperk in voor zijn schoenen, jassen en andere producten. Sindsdien zijn er kledinglijnen bijgekomen die extreem veel lichter zijn dan de producten van de concurrentie. Representatief daarvoor zijn bijvoorbeeld Salewa-jassen die minder dan 350 gram wegen.

Maar niet alleen kleding en schoenen worden door de bergsporters in de Dolomieten ontwikkeld en geproduceerd, maar ook alles wat alpinisten op hun tochten in de bergen nodig kunnen hebben. Van tenten en slaapzakken tot karabiners en stijgijzers die perfect bij het paar schoenen passen, je kunt werkelijk alles vinden wat je alpinistenhart begeert.

Om een overzicht te krijgen van de verschillende productsegmenten, kun je de merkenportefeuille verkennen op basis van je beoogde activiteiten. Schoenen, regenjassen en co. zijn ingedeeld in de volgende categorieën:

 • wandelen 
 • bergbeklimmen
 • skiën
 • klimmen
 • snelwandelen
 • Alpine Life

De uitrusting voor de verschillende activiteiten voldoet altijd aan de specifieke eisen. Je Salewa-wandelschoenen, bijvoorbeeld, garanderen een zekere tred over heuvel en dal. Trekking-schoenen daarentegen bieden je meer gevoel bij het lopen en kunnen ook gemakkelijk worden ingezet voor klimpartijen.

 

Salewa-schoenen, je betrouwbare basis voor alle tochten

Goede schoenen zijn meer dan alleen comfortabel om te dragen - vooral als je ze wilt gebruiken tijdens langere outdoor-tochten op verschillend terrein. Dan worden andere factoren belangrijk, bijvoorbeeld:

 • stabiliteit
 • robuustheid
 • licht gewicht
 • zekerheid
 • weerbestendigheid

Voor robuuste en stevige schoenen zijn sterke materialen voor de zool nodig. Daarvoor vertrouwt de fabrikant uit Bolzano op schoenprofielen van gerenommeerde partners als Michelin of Pomoca. Daarnaast streven Salewa-schoenen altijd naar maximale lichtheid. Daarom worden bijvoorbeeld lichtgewicht GORE-TEX®-membranen gebruikt, die je voeten ook effectief beschermen tegen vocht. Ook profiteer je van het hoge ademende vermogen van je Salewa wandel- en bergschoenen.

Salewa-jassen voor tochten, trektochten en andere activiteiten

Naast het stokpaardje schoenen behoren ook de jassen van Salewa tot de highlights van het merk - van donsjacks tot fleece-, softshell- en wintersportvarianten. Of het nu gaat om bergbeklimmen, trektochten of skitochten: de fabrikant heeft voor elke eis de juiste buitenlaag. Je kunt maximale functionaliteit verwachten, want alle jassen zijn uitgebreid getest in de Dolomieten en daarbij aan extreme omstandigheden blootgesteld.

Standaard zorgen de bergvrienden uit Bolzano bij al hun merkjassen voor maximale bewegingsvrijheid, een sterk ademend vermogen, een hoge wind- en waterdichtheid en een ergonomisch design. Het resultaat zijn jassen met een extreem goede pasvorm, die je perfect ondersteunen en ervoor zorgen dat je verlangt naar je volgende outdoor-avontuur.

 

Salewa: liefde voor regio, natuur en mensen

Of het nu gaat om schoenen, wandelbroeken, karabiners, tenten of andere uitrusting: het merk leeft en houdt van de bergsport, wat ook blijkt uit zijn onvermoeibare inzet voor duurzaamheid. Het hoofdkantoor van het bedrijf in Bolzano is bijvoorbeeld volledig bedekt met zonnepanelen en voorziet zo zichzelf en omwonenden van groene stroom. Bij de productie wordt steeds meer materiaal gewonnen uit gerecyclede materialen - upcycling op zijn best. Het familiebedrijf stelt ook de mens centraal bij alles wat het doet, zodat eerlijke lonen en veilige werkomstandigheden in de hele toeleveringsketen worden gegarandeerd.

Salewa-rugzak, schoenen, regenjas en co. - je betrouwbare outdoor-partners

Genieten van outdoor-sport en plezier beleven aan elke tocht: dat doe je automatisch met de uitrusting van de bergspecialisten uit Bolzano. Of het nu gaat om een donsjack of schoenen - met Salewa ben je in elke situatie functioneel en comfortabel toegerust.