Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Trek racefietsen

Trek racefietsen werden ontwikkeld in 1976, in een kleine schuur in het zuiden van Wisconsin. Tegenwoordig staat het bedrijf bekend als een van de meest innovatieve fabrikanten van moderne en hoogwaardige high-tech fietsen. In meer dan vier decennia is er veel veranderd. In de beginperiode werden er gemofte stalen frames gebouwd. Tegenwoordig zijn het superlichte fietsen van aluminium of carbon. Of het nu gaat om een mountainbike of een Trek racefiets - de basisfilosofie is altijd dezelfde geweest: bij Trek krijg je absolute topfietsen, zuiver ontworpen en vervaardigd met de hoogste kwaliteit.

Verder lezen

Welke Trek racefietsmodellen zijn er en voor welk gebruiksgebied zijn ze geschikt?

De klassieke racefiets van Trek staat in het teken van efficiëntie op verharde wegen. Bij racefietsen denk je misschien aan goed getrainde atleten in strakke fietsbroeken. In het peloton vechten ze om de beste positie. Maar tegenwoordig staan racefietsen voor nog veel meer. Natuurlijk omvat het assortiment van Trek sportieve, hightech racefietsen. Daarnaast zijn er ook comfortabele endurance racefietsen, pijlsnelle Trek aero racefietsen, gravelfietsen en e-racefietsen.

Welke van deze Trek racefietsen voor jou geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Wil je in de race vechten voor elke seconde? Of wil je gewoon snel rijden en een goede tijd hebben? Wil je omwegen maken over onverharde wegen? Gebruik je je racefiets om op je werk te komen? Wil je zo snel mogelijk en zonder al te veel te zweten op je bestemming aankomen? Afhankelijk van het beoogde gebruik vind je de passende Trek racefiets voor jouw doeleinden. Ze verschillen in framegeometrie, bandenbreedte, stuurtype en functies. Trek verdeelt zijn modellen in vijf categorieën.

Overigens: naast de herencategorie van Trek racefietsen zijn dezelfde modellen verkrijgbaar in de damescategorie. Als je op zoek bent naar damesspecifieke racefietsen, dan vind je die ook bij Trek.

 

 • Trek aero racefietsen
  Ze zijn zonder compromissen ontworpen voor maximale efficiëntie. Als snelheid en efficiëntie je belangrijkste wensen zijn, dan is een Trek aero racefiets perfect voor jou. Het bijbehorende modelplatform is de Trek Madone, die verkrijgbaar is in verschillende uitrustingsvarianten en als Trek Madone frameset.
 • Trek lichtgewicht racefietsen
  Deze categorie Trek racefietsen komt overeen met de klassieke racefiets. Ze zijn compromisloos licht en aerodynamisch. De perfecte keuze als je op zoek bent naar een evenwichtige, efficiënte racefiets voor wedstrijden en trainingen. Trek lichtgewicht racefietsen gaan onder de naam Émonda.
 • Trek endurance racefietsen
  Geniet je zo van hard rijden over brede landwegen dat je niet meer wilt stoppen? Als je zo lang mogelijk wilt genieten van het gevoel op een racefiets, dan is een Trek Endurance racefiets de juiste keuze voor jou. De Trek Domane is er namelijk voor gemaakt. Hij is zowel snel als comfortabel, dus ritten van 100 of 200 kilometer zijn geen probleem. De Domane is verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Je kunt hem kopen als superlichte high-end fiets of voor een betaalbare instapprijs. Er is ook een versie met een elektromotor.
 • Trek gravelfietsen
  Er zijn veel wegen van slechte kwaliteit of wegen met grind. Juist hiervoor zijn Trek gravelfietsen gemaakt. Ze hebben een comfortabel frame, wendbare geometrie en uitzonderlijk brede banden. Je kunt ze upgraden met dragers en spatborden om ze klaar te maken voor echte avonturen. Als je graag wegrijdt van het verkeer, is een Trek gravelfiets de beste keuze voor jou. De gravelfiets van Trek heet Checkpoint.
 • Trek e-racefietsen
  Wil je genieten van het geweldige gevoel van fietsen op de weg, maar zeg je geen nee tegen een beetje ondersteuning? Dan is een Trek e-racefiets je perfecte keuze. Je kunt je snellere vrienden bijhouden, steilere beklimmingen aanpakken, langer fietsen, of zonder zweet op kantoor aankomen. Voor de rest is alles net als bij elke andere Trek racefiets. De Trek Domane+ is verkrijgbaar als e-racefiets in verschillende configuraties.

Wat betekenen de afkortingen SLR, SL, ALR en AL op Trek racefietsen?

We hebben eerder de vier modelplatforms van Trek uitgelegd: Trek biedt de racefietsmodellen Madone, Émonda, Domane en Checkpoint. Elk van deze fietsen komt in verschillende uitrustingsvarianten, wat resulteert in verschillende gebruiksgebieden en prijzen. In het volgende lichten we kort de belangrijkste verschillen toe.

SLR staat voor de topmodellen uit de individuele Trek racefiets-series. Hier krijg je de beste functies, maar moet je er wel het meest voor betalen. Daaronder staan Trek racefietsen met de aanduiding SL. Dit zijn edele fietsen met een uitstekende uitrusting. In tegenstelling tot de SLR-fietsen zijn de SL-modellen wat prijsbewuster. Ze zijn ideaal voor jou als je op zoek bent naar een goede prijs-kwaliteitverhouding. SLR- en SL-modellen hebben een carbon frame gemeen. Dit is anders dan bij de modellen met de afkortingen ALR en AL. Deze zijn uitgerust met een aluminium frame. ALR racefietsen overtuigen door hoogwaardige onderdelen en een goede prijs-prestatieverhouding. AL-modellen zijn de instapfietsen in het Trek racefietsportfolio. Ze zijn perfect voor jou als je op zoek bent naar een betaalbare instap-racefiets.

Trek racefietsen van aluminium of carbon - wat is beter?

Aluminium racefietsen van Trek hebben zich definitief bewezen. Dankzij geavanceerde productieprocessen en een schat aan ervaring kunnen ze het in veel opzichten opnemen tegen carbon racefietsen. Met een racefiets met een aluminium frame krijg je ongelooflijk veel voor je geld. Als de prijs voor jou een belangrijk criterium is, moet je de aluminium racefietsen van Trek eens nader bekijken. Als echter prestaties je hoogste prioriteit zijn, dan is een Trek carbon racefiets de beste keuze voor jou. Met dit moderne materiaal haal je alles uit je racefiets. Carbon frames bieden de beste combinatie van stijfheid, efficiëntie en comfort. Bovendien maken Trek carbon racefietsen indruk met een moderne hightech uitstraling.

Welke racefietsversnellingen zijn het beste voor je Trek racefiets?

Trek biedt zijn racefietsen met verschillende schakelgroepen aan. Er zijn aandrijvingen met twee en drie versnellingen, die elektronisch of mechanisch worden bediend. Welk type schakeling voor jou geschikt is, hangt af van je voorkeuren. Als je op zoek bent naar een hightech, uiterst nauwkeurig schakelsysteem, dan is een elektronisch schakelsysteem de juiste keuze voor jou. Geef je de voorkeur aan een meer klassieke uitstraling en onderhoud je je versnelling graag zelf, dan kun je beter op zoek gaan naar een mechanische groep. Of je voor een dubbele of drievoudige aandrijving gaat, hangt vooral af van je rijstijl. Als je vaak racet of over het algemeen hard rijdt, is een sportieve tweevoudige versnellingsgroep perfect voor jou. Doe je het rustig aan of rijd je in heuvelachtig of bergachtig terrein, dan is een drievoudige aandrijving met een zo groot mogelijk versnellingsbereik de ideale keuze.