Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

ROTOR - innovatieve onderdelen en krachtmeters voor racefietsen en mountainbikes

De onderdelenfabrikant ROTOR Bike Components staat vooral bekend om zijn hoogwaardige powermeters, cranks, kettingbladen en trapassen. De gepatenteerde ovale Q-RINGS-kettingbladen zijn de maatstaf als het gaat om optimalisatie van de trapefficiëntie. Met nieuwe innovaties, zoals hun modulaire Direct-Mount-cranks voor racefietsen en mountainbikes of 1x13-derailleurs, blijft de high-end fabrikant uit Spanje nieuwe normen stellen in de fietsindustrie.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

ROTOR onderdelen – de revolutie bij het trappen

Het begon allemaal met de vervulling van een droom: in 1996 richtten Pablo Carrasco en Ignacio Estellés ROTOR Bike Components op. Het idee: met ovale kettingbladen het dode punt bij het trappen overwinnen. Het resultaat: de Q-RINGS, een succesvol product dat een revolutie teweegbracht in de aandrijftechniek en door veel professionals in racefiets-, triatlon- en mountainbike-bereik wordt gewaardeerd. Sindsdien is ROTOR Bike Components een van de meest innovatieve krachten in de wielersport en kan het wijzen op talrijke baanbrekende patenten voor onderdelen voor racefietsen en mountainbikes. Onderzoek en ontwikkeling, evenals productie- en kwaliteitstesten, moeten voldoen aan de strengste eisen. Alle producten worden vervaardigd in de modernste faciliteiten in de fabriek in Madrid.

Q-RINGS – meer voortstuwing door technologie

De CNC-gefreesde Q-RINGS zijn geen replica's van bestaande systemen, maar eerder de gepatenteerde referentie voor ovale kettingbladen. Met vijf optimale kettingbladposities (OCP, optimum chainiring position) kun je de uitlijning ten opzichte van de crankarm wijzigen om je trapefficiëntie te vergroten. Bij Direct-Mount-systemen kun je zelfs geleidelijk aanpassen. Dankzij het ongeëvenaarde aanpassingssysteem kun je je Q-RINGS ook op vrijwel alle gangbare crankstellen monteren. Veel profwielrenners waarderen deze voordelen. Meer dan 50% van de wereldelite in de triatlon gebruikt ovale kettingbladen van ROTOR. Vooral in de MTB-sector zijn Q-RINGS ook van grote waarde, omdat ze de tractie op moeilijke ondergronden verder verbeteren en ze je dankzij het geoptimaliseerde draaimoment meer voortstuwing bieden op steile hellingen.

ROTOR CNC-gefreesde Q-RINGS

ROTOR power meter – trainen als de profs

Als het om prestatiemeting gaat, laat ROTOR niets aan het toeval over. Met een ROTOR vermogensmeter heb je de mogelijkheid om je training te perfectioneren zoals de professionals. Het assortiment biedt Direct-Mount-cranks voor racefietsen en mountainbikes die aan één zijde (INPower) en aan beide zijden (2INPower) meten met zeer hoge nauwkeurigheid en extreem krachtige software. Bijzonder is de beschermde geïntegreerde vermogensmeting in de as. De 2INpower Road, 2INpower MTB en 2INpower Bahn vermogensmeters, die aan beide zijden meten, hebben ook sensoren in de crankarm en beschikken over extra functies die nuttig kunnen zijn bij het evalueren van prestaties en efficiëntie. Uiteraard zijn alle ROTOR-vermogensmeters compatibel met Q-RINGS en vele kettingbladen van andere fabrikanten. Aan het lukraak trainen komt hiermee een einde.

ROTOR cranks – een perfecte combinatie van lichtgewicht constructie en performance

Elke crank bij ROTOR is ontworpen volgens de principes van de perfecte mix van gewichtsbesparing, stijfheid en compatibiliteit. De fabrikant uit Madrid vertrouwt voor zowel zijn MTB-cranks (KAPIC, RHawk en Rraptor) als zijn racefietscranks (ALDHU, VEGAST) volledig op het Direct-Mount-systeem. De voordelen: onmiddellijke overbrenging van kracht in voortstuwing, lager gewicht en eenvoudige montage zonder speciaal gereedschap. Talrijke kettingbladen in one-piece-design (ovaal en rond) bieden je bovendien een grote keuze voor ritten op elk terrein en vormen een verder bewijs van de hoge innovatiekracht van het merk ROTOR. Dankzij het consequent doorgevoerde UBB-design-concept (Universal Bottom Brackets) kun je alle ROTOR-crankstellen op vrijwel elke bike bevestigen. ROTOR biedt daarvoor alle standaard trapassen in verschillende maten aan. De speciaal ontwikkelde ROTOR-Direct-Mount-Spiders voor 110x4- en 110x5-boutcirkels zorgen bovendien voor een perfecte compatibiliteit met oudere aandrijfsystemen.

ROTOR MTB crank KAPIC

ROTOR 1x13 – de nieuwe referentie voor single-speed-aandrijvingen

Ook in het schakelgroepssegment pioniert ROTOR. Met zijn hydraulische 1x13-speed-versnellingen zet het Spaanse bedrijf een nieuwe benchmark voor single-speed-aandrijvingen. In de overbrengingsverhouding 34/10-52 bereikt het systeem een ​​indrukwekkend bereik van 520 procent. De tweedelige cassette dekt het hele scala aan toepassingen, van racefiets tot gravel tot MTB, in vier verschillende niveaus. Als het om achterderailleurs en shifters gaat, biedt ROTOR perfecte CNC-gefreesde onderdelen en technische knowhow van topklasse. Dankzij het hydraulische versnellingssysteem behoren het wisselen van kabels en het vervangen van batterijen bij elektrische schakelingen tot het verleden. De nieuwe 1x13 is compatibel met de shifters van de 2x11 ROTOR Uno groepsset, omdat de indexering niet in de shifter zit, maar in de achterderailleur. Je kunt dus eenvoudig upgraden van elf naar dertien versnellingen en genieten van de nieuwe rijervaring.

ROTOR 1x13 groep