Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

CITEC hightechwielen zonder compromissen

Het idee werd geboren in Berlijn in 1988: twee wedstrijdsporters wilden het volgende niveau van aerodynamica bereiken en ontwikkelden carbon schijfwielen voor fietsen, waarvan de performance alles overtrof wat de wielersport tot dan toe had gekend. Het bedrijf CITEC was geboren en spoedig sprak iedereen erover, hoe snel de schijven waren. Tot op de dag van vandaag ontwikkelt en produceert CITEC in Duitsland carbon en aluminium wielen van hoge kwaliteit voor professionals en amateurs. Ontdek de producten van CITEC en kom alles te weten over de technologie.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Speciale technologische kenmerken van CITEC wielen - wanneer knowhow en passie elkaar ontmoeten

CITEC wielen zijn niet zomaar wielen; het zijn technologische meesterwerken. Wat ze vanaf het begin tot op de dag van vandaag heeft gekenmerkt, is de constructie met voorgespannen carbon flanken. Het zorgt ook voor de belangrijkste eigenschappen bij tijdrijden: aerodynamica, een laag gewicht en comfortabele rijdynamiek.

Meer baanbrekende features van CITEC-wielen in één oogopslag:

  • Power Block System: Dit systeem elimineert de beweeglijke verbinding tussen naaf en spaak, wat het risico op spaakbreuk vermindert.
  • Power Block Nipples: Het doel en het principe zijn vergelijkbaar met het Power Block System: de nippels ontlasten het spaakschroefdraad en verminderen de kans op spaakbreuk.
  • Equal Tension System (ETS): Het spaaksysteem zorgt voor een symmetrische spaakspanning en maakt lichtere naaf- en velgconstructies mogelijk. Om dit te bereiken, gebruikt CITEC twee keer zoveel spaken aan de aandrijfkant van het achterwiel, die aan grotere belastingen wordt blootgesteld, dan aan de andere kant.
  • Concave System: Het Concave System is een velgontwerp van CITEC waarvoor het bedrijf een speciaal inwendig profiel heeft ontwikkeld. Het velgprofiel maakt het mogelijk om weinig materiaal en een laag gewicht te combineren met een hoog draagvermogen en maximale performance.
  • naafdesign: Het meerdelige naafdesign zorgt voor een flexibelere productie en een karakteristiek design.
  • aluminium remspoor op carbon wielen: Dit zorgt voor een gelijkmatige, maximale remvertraging.
    CITEC legt overigens niet alleen de nadruk op maximale performance. Ook de lokale productie van de systeemwielen is belangrijk voor het bedrijf. Alleen zo kan het bedrijf te allen tijde kwaliteit garanderen, een optimale end-to-end service garanderen, hoog scoren op het gebied van duurzaamheid en snel nieuwe ontwikkelingen naar de atleet brengen. CITEC is nu gevestigd in Brandenburg en produceert lokaal - inclusief de eigen productie van aluminium en carbon velgen.

Schijf- of velgenrem? CITEC fietswielen voor elke inzet

Rij je met schijf- of velgremmen? CITEC heeft voor beide een optimale oplossing. Want efficiënt remmen is voor fietsers net zo belangrijk als snel accelereren. Daarom produceert het bedrijf een assortiment wielen speciaal voor velgremmen met conventionele remblokken, die zijn uitgerust met aluminium remsporen. Maar zelfs als je zweert bij de krachtigere schijfremmen op racefiets, tijdritfiets of gravelbike, vind je wat je zoekt bij de lichtgewicht CITEC wielen. Dankzij het ontbreken van remsporen konden het design en het oppervlak van de composietvelgen nog aerodynamischer worden gemaakt, wat zorgt voor minimale luchtweerstand en maximale prestatiewinst!

Het maakt niet uit of je op een aluminium wiel, een triatlonwiel, een baanfiets of een carbonfiets rijdt - CITEC heeft een geschikt systeemwiel voor iedereen die van fietsen houdt.

CITEC wielen online kopen bij BIKE24

Je vindt een breed assortiment CITEC-wielen bij BIKE24 - en nog veel meer. Ontdek een nieuw shirt bij BIKE24, bestel een paar binnenbanden en rust jezelf uit met energierepen voor je nieuwe tour - en dat alles voor een faire prijs. Waarom is het zinvol om bij slechts één winkel te bestellen? Je bespaart verzendkosten en tijd. Bovendien is de klantenservice sneller en efficiënter. Dus, waar wacht je nog op? Bestel je CITEC wielen bij BIKE24 en geniet van het snelle leven!