Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

FALKE – sportsokken en functioneel ondergoed met oog voor detail

Aandacht voor detail en kwaliteit onderscheiden de eersteklas sportsokken en het functionele ondergoed van FALKE. Al meer dan 125 jaar staat het familiebedrijf voor sportkleding, gemaakt van hoogwaardige materialen en met perfect vakmanschap. Tientallen jaren ervaring en de constante invloed van nieuwe ideeën zorgen voor sokken en sportkleding van uitzonderlijke kwaliteit.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Hardloopsokken, fietssokken, outdoor-sokken en functionele kleding – al meer dan 125 jaar kwaliteit en ervaring

Het familiebedrijf FALKE, dat in 1895 werd opgericht in het Duitse Sauerland, staat nu vooral bekend om zijn innovatieve en geavanceerde sokken en sportsokken, maar is sinds 2005 een totaalleverancier van hoogwaardige sportkleding voor mannen en vrouwen. Naast sportsokken voor fietsen, hardlopen en outdoor-activiteiten biedt het bedrijf nu ook functioneel ondergoed, tops en sportbroeken in een holistische, op elkaar afgestemde collectie. Bij elk product en elk detail richt FALKE zich op kwaliteit, die wordt geperfectioneerd door expertise en passie. Daar werkt FALKE al meer dan honderd jaar aan.

FALKE sportsokken - hardloopsokken, fietssokken, outdoor-sokken

Het merk FALKE staat voor een hoog niveau van expertise in sportsokken voor mannen en vrouwen. Omdat elke sport andere eisen stelt aan sportkleding, zijn FALKE sokken optimaal aangepast aan de behoeften van hardlopers, fietsers of wandelaars. Wat hardloopsokken, fietssokken en outdoor-sokken van FALKE gemeen hebben, zijn zijdespecifieke en anatomisch gevormde neuzen, superieure vochtabsorptie en korte droogtijden. De polstering op plaatsen die extra worden belast, heeft een dempend effect en vermindert het risico op drukplekken en blaren.

FALKE hardloopsokken bieden je optimale ondersteuning - zowel bij korte after-work-runs als bij langeafstandslopen. Ze hebben een dempend effect, voorkomen blaren en zorgen toch voor een goed contact met de hardloopschoen en een energievolle krachtoverbrenging. Hardloopsokken met compressie stabiliseren weefsel en gewrichten en kunnen zorgen voor een snellere regeneratie en minder vermoeidheidsverschijnselen.
FALKE-fietssokken beschermen de voeten van de fietser, die bijzonder zwaar worden belast in strakke, stijve fietsschoenen die aan de pedalen vastzitten. FALKE Impulse-fietssokken hebben een speciale netstructuur, die een masserend effect heeft op de receptoren en sensoren op de bal van de voet, de voetboog stimuleert en zo gevoelloosheid in de voeten tegengaat.
FALKE outdoor- en wandelsokken zijn, na goed passende wandelschoenen, het belangrijkste kledingstuk. Wandelsokken voorkomen drukplekken en blaren en zorgen voor een optimale vochtregulatie. Outdoor-sokken van FALKE zijn anatomisch gevormd, hebben een beschermende polstering en clever op elkaar afgestemde materiaalsamenstellingen.

FALKE functioneel ondergoed voor elk jaargetijde en elk activity-level

Behalve sportsokken produceert FALKE hoogwaardig sportondergoed voor mannen en vrouwen, dat het comfort en het gevoel van welbehagen tijdens intensieve sportactiviteiten enorm verhoogt. Innovatieve materialen helpen daarbij om vochtigheid en temperatuur optimaal te reguleren. De onderhemden met korte en lange mouwen, boxershorts, slips en onderbroeken beschermen het lichaam tegen oververhitting in de zomer en afkoeling in de winter. Om dit effect te versterken, gebruikt FALKE speciale kledinglijnen die hun optimale werking ontvouwen bij verschillende buitentemperaturen en activiteitenniveaus:

  • maximaal warm: voor zeer koude temperaturen
  • warm: voor milde tot koude buitentemperaturen
  • cool: voor warme tot hete temperaturen
  • Wool Tech: voor koude tot zeer koude temperaturen, merinowol voor maximale thermische isolatie en vermindering van lichaamsgeur
  • Wool Tech Light: voor warme tot koude buitentemperaturen, combinatie van de fijnste merinowol en functionele materialen
  • Silk Wool: voor warme tot koude temperaturen, merinowol en zijde voor uitstekend comfort