Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

arena – badpakken, zwembroeken, bikini's, wedstrijdpakken, zwembrillen en meer voor sport en vrije tijd

Van de eerste Skinfit® in 1973 tot het revolutionaire Powerskin® wedstrijdpak met geïntegreerd carbon: arena heeft gezorgd voor vele topprestaties en medailles. Naast de wedstrijdgerichte collecties zwembroeken, zwempakken en badpakken biedt het Duitse merk tegenwoordig een bijna allesomvattend assortiment voor zwemmen, triatlon en uitstapjes naar een meer. Trisuits, badmutsen, bikini's en natuurlijk zwembrillen, zoals de populaire Cobra Ultra Mirror, maar ook pull-buoys, trainingsvinnen, handpeddels en vele andere accessoires laten niets te wensen over.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Al meer dan 45 jaar innovaties in de zwemwereld

In zijn functie als Managing Director van adidas Frankrijk kon Horst Dassler de legendarische zwemmer Mark Spitz bewonderen tijdens de Olympische Zomerspelen van 1972 in München, toen hij zeven gouden medailles won met zeven wereldrecords en geschiedenis schreef. Slechts een jaar later kwam de eerste wedstrijdcollectie van het nieuwe merk arena op de markt. Het was uitzonderlijk licht, voelde aan als een tweede huid en droeg de naam Skinfit®.

Horst Dassler zag al vroeg in, hoe belangrijk een nauwe samenwerking met de profs zou zijn en begon kort na de Olympische Spelen met het sponsoren van zwemgrootheden als Mark Spitz en Shane Gould. Tegen de tijd dat de volgende Olympische Spelen in Montreal in 1976 plaatsvonden, kon arena zijn eigen eliteteam lanceren, inclusief de eerste collectie badmutsen en zwembrillen. Het arena-team won maar liefst 44 Olympische medailles en maakte arena wereldwijd een begrip.

Verschillende versies van hun beroemde zwempakken, van de Flyback® uit de jaren tachtig, de Aquaracer® in de jaren negentig tot de introductie van de X-Flat® in 1997, werden aan het begin van het millennium verwerkt in de meest innovatieve wedstrijdpakken aller tijden. Zwemmers van wereldklasse zoals Franziska von Almsick en Alexander Popov zwommen vanaf dat moment in Powerskin®.

Het was ook een Powerskin-pak waarin Paul Biedermann de prestatie leverde om waarschijnlijk de grootste zwemmer aller tijden - Michael Phelps - te verslaan in zijn favoriete discipline op de 200 meter vrije slag in 2009. Omdat dit type pak met polyurethaan kort daarna werd verboden door de Internationale Zwemfederatie (FINA), ging arena meteen op zoek naar de volgende grote doorbraak en vond die in intelligente compressie, dankzij de geïntegreerde koolstofvezelstructuur. De Powerskin Carbon-pakken (bijvoorbeeld ST 2.0, Core Fx, R-Evo One of Pro) staan synoniem voor het succes van de afgelopen vijftig jaar en de symbiose met de zwemsport.

Zwem- en triatlonkleding voor training en wedstrijd

Naast de pure wedstrijdpakken verwerkt arena natuurlijk al zijn ervaring en technologie in het hele assortiment badpakken, jammers, wedstrijdshorts, trisuits en wetsuits. Er zijn ook tal van stijlvolle en comfortabele bikini's voor meisjes en vrouwen en zwembroeken voor jongens en mannen, waarmee je een mooi figuur slaat in het zwembad, aan het meer of aan zee.

Voor nog meer comfort buiten het water kun je jezelf uitdossen met badslippers, sandalen en topjes of je spullen opbergen in rugzakken en tassen.

Zwemaccessoires voor beginners en profs

Of je nu wilt leren crawlen of je techniek verder wilt perfectioneren, je kunt je armen en benen gericht trainen met accessoires zoals pull-kicks, pull-buoys, handpaddles en Powerfin trainingsvinnen van arena. Bijna iedereen weet intussen hoe belangrijk herstel is na een training. De beste manier om aan je herstel te beginnen, is met praktische handdoeken van katoen of microvezel en een behaaglijke, warme badjas.