Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Ergon zadels, handvatten en accessoires voor meer comfort en performance

Ergon doet er alles aan om ervoor te zorgen dat fietsers en hun fietsen een harmonieuze eenheid vormen. Met door sportartsen ontwikkelde ergonomische handvatten en zadels zorgt Ergon ervoor dat fietsers hun fiets optimaal aan hun behoeften kunnen aanpassen en zo een verhoogd comfort en betere prestaties ervaren. Ergon heeft met zijn innovatieve producten voor fietsen al meerdere tests in de relevante vakbladen gewonnen.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Ergon: medische knowhow voor meer uithoudingsvermogen en betere prestaties

De fabrikant uit Koblenz is al jarenlang een bekende naam op het gebied van ergonomische fietsonderdelen. Ergon producten maken fietsen nog comfortabeler omdat ze ontworpen zijn om de druk zo gelijkmatig mogelijk te verdelen tussen fietser en fiets.

Dit geeft de fietser meer controle over zijn fiets en maakt het rijden aangenaam veilig, zelfs op lange afstanden en moeilijk terrein. Tegelijkertijd optimaliseert de ergonomische vorm van Ergon fietsonderdelen de lichaamshouding, waardoor verkeerde posities en daaruit voortvloeiende ongemakken kunnen worden voorkomen.

Ergon richt zich op het design van ergonomische zadels en stuurgrepen. Ingenieurs, designers en sportartsen werken hiervoor samen. Dit resulteert in producten die zowel functioneel als esthetisch overtuigen en die ook door menig topsporter worden gebruikt.

Ergonomische rugzakken van Ergon

Ergon biedt eersteklas handvatten

Tijdens het fietsen dragen de handen een aanzienlijk deel van het lichaamsgewicht. Door het kleine contactoppervlak wordt er veel druk op uitgeoefend. Als de fiets en zijn bestuurder niet goed op elkaar zijn afgestemd, kunnen er al snel zenuwirritaties en pijn ontstaan.

Ergon stuurgrepen zijn daarom ontworpen om een zo groot mogelijk contactoppervlak te bieden en zijn bovendien verkrijgbaar in verschillende maten voor verschillende fysieke omstandigheden. Dankzij een eenvoudige schroefklem kunnen de vleugelvormige handvatten van Ergon individueel aan je eigen rij- en handpositie worden aangepast, zodat je polsen niet doorbuigen.

Vooral op langere fietstochten raken je polsen daardoor niet meer vermoeid. De fietshandvatten van Ergon verminderen daarnaast ook het risico op uitglijden doordat ze de pols automatisch in een ergonomisch optimale positie houden, wat vooral bij de MTB-handvatten van Ergon een groot voordeel is. Ergon handschoenen voor mountainbiken bieden extra demping en nog meer grip.

Dit is wat Ergon handvatten onderscheidt:

  • modellen voor verschillende handgroottes
  • Texturen aangepast aan de verschillende greepzones van de hand
  • hoog dempingscomfort
  • uitstekende grip
  • vormen geoptimaliseerd voor verschillende toepassingen
  • Eenvoudige en veilige montage

Zeer comfortabele Ergon-zadels voor mannen en vrouwen

Zitpijn bij het fietsen? Dat kun je voorkomen. Toch kent bijna elke amateursporter en zelfs elke ambitieuze wielrenner ze. Als het lichaamsgewicht ongunstig over het kleine zadeloppervlak wordt verdeeld, kan de druk op de zenuwen in de perineale en genitale zones onaangenaam ongemak veroorzaken. De oplossing: ergonomische fietszadels van Ergon die de druk omleiden naar minder gevoelige delen van het zitvlak.

Ergon biedt zadels met geslachtsspecifieke ontlastingsvlakken die optimaal zijn aangepast aan de anatomie van mannen of vrouwen. Ergon zadels voor vrouwen - bijvoorbeeld de Ergon ST Core Prime Women - hebben een ver naar voren gelegen ontlastingsopening en brede zadelflanken die de druk omleiden naar de botstructuren. Ergon zadels voor mannen hebben een oppervlaktestructuur die - zoals bijvoorbeeld de Ergon SM Pro Men - het gewicht op de zitbotten en delen van de schaambogen richt en de gevoelige perineale zone ontlast.

Welk zadel je ook kiest, Ergon heeft het ontworpen om op een dynamische manier te zitten. Hij past zich flexibel aan veranderingen in je houding aan. Rugpijn krijgt geen kans en je kunt zonder pijn lange afstanden en veeleisende tochten rijden. Dit geldt zelfs voor Ergon zadels die speciaal zijn ontworpen voor ambitieuze racefietsers, bijvoorbeeld de lichtgewicht Ergon SR Pro Carbon Men.

Ergon biedt eersteklas handvatten

Dit is wat elk zadel van Ergon kenmerkt:

  • geslachtsspecifieke ontlastingsoppervlak
  • geoptimaliseerd voor dynamisch zitten
  • hoog zitcomfort dankzij zachte voering

Ergonomische rugzakken van Ergon

Of het nu gaat om een dagje uit of een meerdaagse tocht door de Alpen - bij BIKE24 vind je Ergon rugzakken voor elke fietstocht. Alle modellen combineren hoge designstandaarden en perfecte ergonomie. Dankzij de verschillende verstelmogelijkheden kun je je Ergon rugzak aanpassen aan jouw anatomie.

De mountainbikerugzakken van Ergon beschikken bovendien over een innovatieve belastingcompressie, zodat je je uitrusting altijd stabiel en dicht bij je lichaam kunt transporteren. De modellen van de Enduro serie binnen het Ergon rugzak-assortiment worden gekenmerkt door een flexibel middenstuk van lichtgewicht vormschuim dat zich aanpast aan de bewegingen van de bestuurder. Zo kom je veilig op je bestemming aan!

Zeer comfortabele Ergon-zadels voor mannen en vrouwen