Summer Sale - Tot wel 50% korting!
Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid
Filter

Fietskettingreiniger - de sleutel tot grondig onderhoud

Een fietskettingreiniger is een gereedschap dat speciaal is ontworpen om de fietsketting schoon te maken. Stof, vet en vuil van de weg of MTB-trail kunnen zich na verloop van tijd ophopen op de fietsketting. Dat kan de prestaties en duurzaamheid ervan beïnvloeden en ervoor zorgen, dat de aandrijving minder soepel loopt. Een fietskettingreiniger vergemakkelijkt efficiënt en grondig onderhoud. Verder lezen

Sorteren op Populariteit

Kettingreiniger fiets - een betaalbaar hulpmiddel met veel potentieel

Een fietskettingreiniger bestaat meestal uit een houder die om de fietsketting wordt geklemd, met daarin borstelharen of een borstel om vuil en resten te verwijderen. Sommige modellen hebben een houder met een reinigingsmiddel.

Bij het reinigen met een kettingreiniger breng je het reinigingsmiddel aan, plaats je de kettingreiniger om de ketting en draai je de pedalen naar achteren, zodat de ketting door de borstelharen of borstels loopt en wordt gereinigd.

De levensduur van deze producten kan variëren, afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit van het product en het onderhoud. Een fietskettingreiniger van aluminium of roestvrij staal kan vele jaren meegaan als je hem correct gebruikt en goed onderhoudt. Kunststof kettingreinigers gaan over het algemeen iets minder lang mee. Als de kettingreiniger tekenen van slijtage of schade vertoont, zoals versleten of vervormde borstelharen (of ze nu van zacht nylon of van roestvrij staal zijn gemaakt), moet je hem misschien vervangen om een effectieve reiniging te garanderen.

Producten om je fietsketting te reinigen en effectief te onderhouden

Bij het reinigen van fietskettingen is het belangrijk om producten te kiezen die effectief zijn, maar de onderdelen niet beschadigen. Speciale fietskettingreinigers zijn een goede keuze, omdat ze vet en vuil oplossen zonder de ketting te beschadigen. Ook milde ontvetters, vooral die voor huishoudelijk gebruik of voor de auto, kunnen veilig zijn als je ze op de juiste manier verdunt en voorzichtig gebruikt. Zeep en water zijn een eenvoudige en effectieve oplossing, vooral voor lichte vervuiling. Je kunt zachte borstels en sponzen gebruiken om deze reinigers aan te brengen, die het vuil verwijderen zonder krassen op de onderdelen te maken. Schurende producten, zoals agressieve industriële reinigingsmiddelen of sterke oplosmiddelen moet je absoluut vermijden, omdat ze de metalen oppervlakken en kunststof onderdelen van de fiets en kettingreiniger kunnen beschadigen. En vergeet niet, om handschoenen te dragen!

Probeer de fietskettingreinigers op BIKE24 uit

Of je nu een ontvetter of een fietskettingreiniger nodig hebt of een reinigingsset aan je uitrusting wilt toevoegen die dezelfde functie vervult, op BIKE24 vind je gegarandeerd wat je zoekt. In ons assortiment vind je verschillende oplossingen voor hetzelfde probleem, allemaal in detail beschreven, zodat je altijd weet welk reinigingsproduct je moet gebruiken voor welke accessoires. Met zekerheid en de garantie, dat je je fiets optimaal verzorgt.