Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

Basil – hoogwaardige bike-tassen & fietsmanden

Het bedrijf Basil heeft zich gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige bike-tassen en fietsmanden en biedt talloze modellen op dit gebied aan. Het productassortiment van de Nederlandse fabrikant omvat ook verschillende bevestigingssystemen voor Basil-fietsmanden en Basil-fietstassen. Basil biedt daarnaast accessoires zoals Basil fietsbellen, zadelhoezen en regenkleding aan.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Basil manden, fietstassen & clevere bevestigingssystemen sinds 1934

De rijke geschiedenis van het Nederlandse bedrijf Basil begon in 1934 in het stadje Silvolde, net voor de Nederlands-Duitse grens. Het was Marinus Johannes van Balveren die de fietsenwinkel "M.H. van Balveren" oprichtte en daarmee de eerste steen legde voor Basil. Overigens komt de naam Basil van de eerste letters van de naam van de oprichter, Balveren, en de plaatsnaam Silvolde.

Bij het ontstaan van de onderneming waren fietstassen en fietsmanden echter nog geen thema voor Marinus Johannes van Balveren. In 1962 nam Nico van Balveren het bedrijf over en veertien jaar later, in 1976, legde hij de eerste steen voor het huidige fietstassen- en mandenbedrijf Basil. Een klant kwam de fietsenwinkel binnen en informeerde naar een speciale rotan fietsmand, die Nico van Balveren uiteindelijk liet produceren. Overtuigd door het idee, importeerde hij vervolgens fietsmanden uit Joegoslavië en begon het merk Basil te etableren. In 1980 volgden stalen fietsmanden, die aanzienlijk robuuster waren dan de klassieke Basil fietsmand van gevlochten rotan en die tot een enorme groei van het bedrijf leidden. In 2001 nam Marthijn van Balveren Basil over van zijn vader en luidde het tijdperk van de kleurrijke Basil fietstassen in. Moderne ontwerpen en innovatieve bevestigingsmanieren van de fietsmanden en fietstassen aan bagagedrager of stuur, zorgden voor een doorbraak en maakten van Basil een wereldwijd actief bedrijf.

Het Basil productportfolio in een oogopslag

In het jaar 1976 begon de ucces-story van Basil met de enige fietsmand uit rotan. Bijna een halve eeuw later kijkt Basil terug op een behoorlijk uitgebreid productportfolio:

  • Basil fietstassen
  • Basil fietsmanden
  • Basil fietsboxen
  • allerlei Basil bevestigingssystemen zoals bijvoorbeeld het MIK bagagedragersysteem voor fietstassen, fietsmanden en fietsboxen
  • Basil fietsaccessoires zoals bijvoorbeeld fietsbellen, zadelhoezen of accuhoezen
  • Basil regenkleding voor op de fiets

De verschillende Basil fietstassen, fietsmanden en fietsboxen op een rij

Bij Basil heb je allerlei fietstassen en fietsmandmodellen. In het volgende onverzicht stellen we de verschillende varianten voor.

Basil fietstas enkel

De klassieke enkele fietstassen van Basil zijn in allerlei vormen en kleuren verkrijgbaar en kun je met de bijbehorende bevestigingsmogelijkheden aan het stuur of aan één kant van de bagagedrager bevestigen.

Basil fietstas dubbel

Dubbele fietstassen Basil bieden meer opbergruimte voor langere fietstochten en zijn ook geschikt voor het vervoeren van zware voorwerpen. De dubbele fietstas van Basil wordt links en rechts aan de bagagedrager bevestigd en verdeelt het gewicht van de lading gelijkmatig, zodat je er geen last van hebt tijdens het rijden.

Basil fietsrugzak

Basil fietsrugzakken overbruggen de kloof tussen een klassieke rugzak en een enkele fietstas. Ze hebben een houder waarmee je ze aan de bagagedrager kunt bevestigen. Je kunt ze echter ook gemakkelijk verwijderen en op je rug dragen. De Basil fietsrugzak is ideaal voor een wandeling door de stad of om boodschappen te doen.

Basil stuurtas

Een Basil stuurtas heeft het beslissende voordeel, dat je ook tijdens het rijden toegang hebt tot de inhoud van de tas. Je bevestigt de stuurtas met een speciaal Basil-bevestigingssysteem aan het stuur. Overigens zijn alle Basil enkele tassen en fietsrugzakken geschikt als stuurtas.

Basil bagagedragertas

Alle Basil fietstassen kun je met de betreffende Basil bevestigingssystemen aan de bagagedrager monteren.

Basil fietsmand achterop

De Basil fietsmand voor achterop is verkrijgbaar in talloze vormen, kleuren en materialen. Afhankelijk van het gebruik kies je een fietsmand van rotan, staal of kunststof. Basil fietsmanden zijn ook verkrijgbaar in verschillende maten, zodat er voor elk doel een geschikte fietsmand is.

Basil fietsmand voorop

Alle Basil fietsmanden kun je ook voorop aan een bagagedrager of aan het stuur monteren met de bijpassende Basil fietsmandbevestigingen.

Basil fietsmand hond

Niet alle honden kunnen tijdens een fietstocht naast de fiets lopen. Daarom is de Basil hondenfietsmand ontwikkeld, in verschillende varianten van rotan of kunststof. Afhankelijk van het model is er ook een gaasafdekking verkrijgbaar, om te voorkomen dat je viervoeter eruit springt tijdens de rit.

Basil fietsbox

De Basil fietsbox is gemaakt van kunststof en kan zowel voor als achter op de fiets worden gemonteerd. Hij is bijzonder geschikt voor boodschappen, bijvoorbeeld op de markt.

De Basil bevestigingsmogelijkheden voor fietstassen en fietsmanden

Basil heeft niet alleen een uitgebreid assortiment tassen en manden, maar zorgt er ook voor, dat je ze gemakkelijk aan je fiets kunt bevestigen. Met de verschillende montagesystemen van Basil kun je je fietstas of -mand aan de bagagedrager voor of achter of aan het stuur bevestigen. Een populair model is het MIK bagagedragersysteem, waarmee je manden en tassen moeiteloos vastklikt.

De voordelen van Basil bike-tassen en Basil fietsmanden op een rij

Basil heeft al meer dan 45 jaar ervaring in het maken van fietsmanden en fietstassen en is daarmee een absolute expert op dit gebied. Wat begon als een eenmalig rotanproduct voor een klant is nu uitgegroeid tot een wereldwijd actieve onderneming. Als klant van Basil profiteer je van tientallen jaren ervaring, een ongelofelijke knowhow en topkwaliteit. Basil biedt ook fietstassen en fietsmanden voor elk denkbaar gebruiksgebied, dus je vindt gegarandeerd een model dat bij je past. Het grote assortiment bevestigingsopties van Basil maakt het daarnaast mogelijk om fietstassen en fietsmanden aan bijna elke fiets te bevestigen.