Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

BORN: „Fietsen zit in ons DNA... altijd al!“

BORN werd opgericht in 1985 en produceert producten voor sportverzorging en sportvoeding. Dr. Wim Jennen, gediplomeerd apotheker en gerenommeerd wielrenner, bracht zijn kennis en vaardigheden in de praktijk. Sinds de oprichting van het bedrijf zijn er meer dan dertig producten ontwikkeld. Het assortiment omvat energierepen, bruistabletten, drankjes, voedingssupplementen en lichaamsverzorgingsproducten.

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Sportvoeding voor topsporters & recreatieve sporters sinds 1985

Het verhaal van BORN begon in 1985 in Born, een dorp in de Nederlandse provincie Limburg. Twee apothekers, onder wie een amateurwielrenner op het hoogste niveau, hadden de ambitie om de volgende generatie sportvoeding te produceren. Ze ontwikkelden verschillende voedingsproducten, zoals energierepen en -gels, hydraterende sportdranken en regeneratieve eiwitproducten. Ze lanceerden ook een complete lijn verzorgingsproducten voor sporters. Sinds 1985 voorziet BORN profsporters en recreatieve atleten van een compleet pakket voor training en competitie.

Van drankjes, gels, regeneratie- en energierepen...

Het huidige productassortiment wordt nog steeds ontwikkeld in nauwe samenwerking met professionele wielrenners, hardlopers en triatleten. BORN staat bekend om zijn uiterst effectieve producten, perfecte en vooral niet te zoete smaken en licht verteerbare producten. Het huidige portfolio omvat verschillende energie- en eiwitrepen, die gemakkelijk te kauwen zijn, zelfs tijdens inspannende activiteiten. BORN ontwikkelt ook gels en drinks die zorgen voor optimale prestaties, zelfs na meerdere uren op de fiets. Zo ben je altijd voorzien van voldoende energie en vocht. Een bijzonder innovatief product is de isotone sportdrank Iso Pro+ met Peptopro®, die dankzij de uitgebalanceerde samenstelling van koolhydraten, eiwitten en mineralen ook tijdens het sporten een regenererende werking heeft. BORN's Super Liquid Gels met een 2:1 glucose/fructose-mix verhogen je koolhydraatinname tot 90 g in plaats van 60 g per uur. En met de Watts&Minerals elektrolyten-bruistabletten met Watts'Up® kun je een calorievrije mineraaldrank maken.

... tot lichaamsverzorgingsproducten voor sporters: BORN staat altijd voor je klaar.

Om op elk moment maximaal te kunnen presteren, is het net zo belangrijk om je goed te voelen in je lichaam, als om de juiste energievoorraad te hebben. De lichaamsverzorgingsproducten van BORN helpen je daarbij. Voor ambitieuze wielrenners gaat niets zonder billencrème: BORN NO FRICTION CREAM beschermt de gevoelige huid tegen branderigheid en huidirritaties door agressief zweet en wrijving. De START UP Stimulating Oil ondersteunt de bloedcirculatie in je spieren en bereidt je optimaal voor op de wedstrijd. En zodat je zelfs bij onaangename temperaturen op je lichaam kunt vertrouwen, beschermt PROTECT OIL het tegen afkoeling met een waterafstotende, isolerende laag.

You are born to push limits. BORN has got your back.

BORN weet precies, dat je de doelen wilt bereiken die je jezelf hebt gesteld. En dat de weg daarheen geplaveid is met pijn en lijden. BORN kent de avonturen op weg naar jouw persoonlijke overwinning en begeleidt je met hoogwaardige sportvoeding en lichaamsverzorgingsproducten.