Meer dan 800 merken
800.000 actieve klanten
30-dagen retourbeleid

BEAST Components - ultralichte carbon fietsonderdelen Handmade in Germany

Het team van Beast Components heeft uitgebreid rondgekeken in de motorsport en de lucht- en ruimtevaart voordat het zich op de productie van zijn eigen bike-onderdelen stortte. Het bedrijf uit Dresden leeft en ademt lichtgewicht constructie en produceert onder andere sturen, stuurpennen, zadels, zadelpennen en bidonhouders voor MTB's en racefietsen. Als je het nog niet kent, moet je de naam onthouden!

Verder lezen
Sorteren op Populariteit

Beast Components – lichtgewicht carbon onderdelen voor racefiets & MTB uit Dresden

Bij BEAST staat het wetenschappelijke aspect van het werken met carbon als grondstof voorop. Speciaal ontwikkelde optimalisatie-algoritmes maken het mogelijk, om de best mogelijke laagstructuur te bepalen. Met behulp van de nieuwste methoden, technieken en fabricageprocessen en ervaring uit de autobranche en de lucht- en ruimtevaart ontstaan hoogwaardige, stabiele en duurzame carbon onderdelen, waarop je zonder compromissen kunt vertrouwen. BEAST werkt met het beste gereedschap: de eigen handen.

De combinatie van kwaliteit, robuustheid en een laag gewicht is prioriteit bij BEAST. De hele waardeketen voor racefiets-, gravel- en MTB-onderdelen is in BEAST's eigen hand en elk product komt uit het bedrijf zelf: design, engineering, productie en het testen. Alles Handmade in Germany. Het doel van BEAST is, ervoor te zorgen dat de onderdelen de zwaarste industriële tests doorstaan en tegelijkertijd perfect worden vervaardigd. 
De uitstekende engineering, de innovatieve productie, de kwaliteit en de buitengewone esthetiek van BEAST-producten met hun kleurige carbon oppervlakken maken het rijden op MTB en racefiets tot een adembenemende ervaring.

Het assortiment bestaat uit wielen, velgen, sturen, stuurpennen, zadels, zadelpennen en bidonhouders voor racefiets en MTB. Alle onderdelen worden met de hand gemaakt in de fabriek in Dresden.

Velgen & wielen, die het verschil uitmaken

BEAST Components weet dat bij carbon velgen en wielen - naast een laag gewicht en robuustheid - een goede balans tussen stijfheid en flexibiliteit bijzonder belangrijk is. Daarom worden alle onderdelen bij BEAST gesimuleerd met behulp van de finite-element-methode. Dit stelt de lichtgewicht constructie-experts uit Dresden in staat om uit te zoeken welke eigenschappen de respectievelijke velgtypes nodig hebben om optimaal aan hun eisen te voldoen. Het resultaat van lang en intensief ontwikkelingswerk en ontelbare testritten zijn verschillende racefiets-, gravel- en MTB-velgen die nieuwe standaards zetten op het gebied van stabiliteit, gewicht en design: de RX40 carbon velg is net als de RR40 aerodynamisch geoptimaliseerd en beschikt nu over het hooked-design voor een onbeperkte bandenkeuze. De GR40 en GR25 zijn BEAST's gravel-velgen voor vrijheidslievende fietsers die off-road-avonturen willen beleven. De ultralichte XC25 en XC30 zijn hongerig naar trails waarop je vol gas kunt geven, en met de ED30 MTB-velg heb je een uitstekende stabiliteit en robuustheid, zelfs als het er hard aan toe gaat. De HY35 velg is ontwikkeld voor de extreme eisen van e-MTB's. En Beast Components combineert al zijn knowhow in de DH30-velg voor ambitieuze downhill-rijders: pure robuustheid en betrouwbaarheid in elke denkbare situatie.

BEAST Components - ultralichte carbon fietsonderdelen Handmade in Germany